Vissza a főoldalra
 
ONLINE MÛVÉSZETI, KULTURÁLIS FOLYÓIRAT
(világhálón: 2001. március 1-jétõl, nyomtatásban: 2002-2010 között)
 
Aktuális írások
Elsõ közlés írások
* * * JÁTÉK * * *
Kulturális ajánlatunk
Munkatársaink
Kortárs válogatás
Klasszikus válogatás
NapSziget Galéria
Nyomtatott NapSziget
Támogatóink
 
ELSÕ KÖZLÉS ÍRÁSOK
(szerkeszti: Bandi Katalin - vers, Szénási Sándor István - próza)
 
Weiler Eszter
(1955 - )
A vágy
Bennem van a vágy, hogy õszintén szeressek, de visszatart a csalódástól való félelem.
 
Ha még egyszer egy férfi fogná a kezem, és biztonságot lelnék mellette a szerelem határtalan tengerén, eveznék. Bizton tudom, hogy ez mindent jelentene számomra. A mindennapok harmóniája zene lenne füleimnek, és gyengéd ölelés köszöntené. A vágy mindig is fontos volt számomra, mert a nõ és férfi kapcsolata a legcsodálatosabb, hiszen a szerelem gyümölcse a gyermek. Az életben én megkaptam ezt a gyümölcsöt, amit tõlem rövid idõ alatt elvettek. Nem maradt más hátra csak a tanulás, és a munka. Most már minden elveszett. Elveszett a munka és csak az elképzelés határán van meg a tanulás, amihez nincsen türelmem. Gondokkal küszködöm, és ezt csak magam oldhatom meg. A vágy, álmaimban újból és újból fölbukkan, és ott van minden pillanatomban. Egy férfi ölelése, csókolása az, amire vágyom. A vágy, azonban csak illúzió, hiszen túl az ötvenen, ez egy kicsit túl megy már a romantikán, vagy mégsem? A férfi és a nõ tudja, hogy mind egyet akar. A korombeli férfiak fiatal fruskákat akarnak, a többi házas, nem, mintha zavarna, mert a szerelem határtalan. Megrögzött szokások, jobb lenne külön csak az a kapocs, ami minket összetartana. Csodálatos utat járhatnánk be, elveszve a részletekbe. Nem gondolnám már, hogy egyedül vagyok, erõt adna, hogy míg élek tanulásra serkentene. Büszkén vonulnék végig az utcán, mert újból érezném, milyen csodálatos is nõnek lenni. A nõ, aki boldoggá tudja tenni a szeretet férfit. Elmerülni a részletekbe, kezem simogatásával átjárni a testét, becézgetve örülni minden mozdulatnak.
 
Hemingway írta, hogy, mikor a fõhõsnõnek szeretkezés közben megmozdult a föld, "sose kérdezd, kiért szól a harang, mert érted szól". Ezt az érzést átélni, mikor a nõ magába fogadja a férfit, és megszûnik számára a külvilág, csak minden porcikájával érezni a szerelem ízét.
 
A beteljesülés pillanata átjárná testemet és az, ölelés és csókolás megkoronázná az együttléteket. Ezt kívánnám magamnak, mert tudom, hogy a nõ és a férfi mindig is egyet akar, csak a nõ több kedvességre vágyik.
Ez az írás 2014. március 22-én került a NapSziget honlapjára.
 
Weiler Eszter további írásai az Elsõ Közlés Írások rovatban
 
visszatérés az 
Elsõ Közlés Írások 
rovathoz
 
Aktuális írások
Elsõ közlés írások
* * * JÁTÉK * * *
Kulturális ajánlatunk
Munkatársaink
Kortárs válogatás
Klasszikus válogatás
NapSziget Galéria
Nyomtatott NapSziget
Támogatóink
 
  Az írásokkal kapcsolatos véleményeket, illetve a közlésre szánt alkotásakat
e-mail címünkre valamint az 1172 Budapest, Podmaniczky Zs. u. 3. postai címre várjuk!
Szerkesztõségi forródrót és SMS-küldési lehetõség: 06-30/520-1428
 
...ami a NapSzigetbõl kimaradt...
 
Vissza a főoldalra
 
 
 
Mûvészek és mûvészetek a világhálón