Vissza a főoldalra
 
ONLINE MÛVÉSZETI, KULTURÁLIS FOLYÓIRAT
(világhálón: 2001. március 1-jétõl, nyomtatásban: 2002-2010 között)
 
Aktuális írások
Elsõ közlés írások
* * * JÁTÉK * * *
Kulturális ajánlatunk
Munkatársaink
Kortárs válogatás
Klasszikus válogatás
NapSziget Galéria
Nyomtatott NapSziget
Támogatóink
 
ELSÕ KÖZLÉS ÍRÁSOK
(szerkeszti: Bandi Katalin - vers, Szénási Sándor István - próza)
 
CSERENKÓ Gábor
(1978 - )
Találkozások
Nem tudom, hogy mit csináljak. Hagyjam vagy ne? Találkoztam a csávóval, akit ajánlottál a társkeresõn. Nem tetszik. Kedves, meg elõzékeny, udvarias is, meg minden. De nem érzem azt a bizonyos szikrát, érted. Nem jön be és kész. Izzad és pösze. Ígértem neki egy következõ találkozót is, de ne kérdezd miért. 
 
 
Jó csaj kategória, kellemes. Megérte randira hívni. Chatelünk, levelezünk már lassan két hónapja, és tegnap végre hajlandó volt összefutni velem egy kávézóban. Hibátlan, apám, hibátlan! Meghívtam, bár mondtad, hogy ne mindig én fizessek ilyenkor, de tudod, hogy én azt nem tudom megállni. Mindegy, ivott egy capuccinot, én meg ásványvizet. Ettõl talán még nem dõl össze a világ! Ha meg összedõl, akkor egy ideig nem randizom. Tudod, ha nincsen pénzem, akkor sehová se megyek. De szerintem ez összejön, ez olyannak látszik. Nem úgy, mint a múltkori, meg az eddigiek. Azok kuplungosok voltak mind, de ez a mostani, ez más!
 
 
Jaj istenem, ez tényleg megint randizni akar! Azt hittem elfelejtette, de nem. Írt, kérdezi, hogy mikor, meg hogy hol. Most mit csináljak? Nem hittem, hogy komolyan gondolja. Mert hát nem is tetszik. Basszus! Mondjam le? Most hallgathatom két órán keresztül a pösze szavait. De nem akarok segget csinálni a számból, ha már megígértem neki, elmegyek.  
 
 
Szerintem vágja, hogy nem megdönteni akarom, hanem annál komolyabbat szeretnék. Sok a közös pont, hasonlóan látunk bizonyos dolgokat. Ez mondjuk a chat alatt is kiderült, de most legalább már tudom, hogy nem kamu. A kezét viszont nem engedte megfogni, de szerintem, nem kell hozzá sok. 
 
 
Nem szeretek egyedül lenni. Inkább bent maradok éjfélig az irodában, hogy csak aludni kelljen haza menni. Néha szeretném, ha lenne valakim, néha nem. Jut eszembe: nem is olyan gáz ez a csávó, akivel találkozgatok.
 
 
A parton romantikáztunk. Munka után. Mire átbumlizott a városon, addigra elment szegénynek minden ereje. Én is fáradtan érkeztem, hiába: a meló és a mindennapi tülekedés elszívja az ember energiáit. Aztán feltöltõdtünk egymástól. Nem sietett haza, utolsó busszal ment. Csókcsaták.
 
 
Nagyszerû történeteket mesél, és szenvedélyesen. Úgy adja õket elõ, hogy nem lehet nem figyelni arra, amit mond. Rengeteget tanulok tõle. Tisztára, mint valami színész. Már a pöszeségét se hallom, hozzászokott a fülem. Nagyon tájékozott, én meg azon kapom magam, hogy szájtátva hallgatom, amiket mond. Valahogy megszûnik az idõ, ha vele vagyok. 
 
 
Valami nem jó. Nagyon járatlan, alap dolgokkal nincs képben. Ez zavar. Mintha elzárták volna eddig a világ elõl, és most hirtelen kirepedt a burok, amiben élt. Eddig ezt észre se vettem. De ez így nem jó. Ideges leszek, hogy el kell magyaráznom, hogy ki volt az elsõ királyunk. Meg a wales-i bárdokat. Hogy az vajon mi. Butuska ez a lány. Szinte szellemi analfabéta. S nekem fontos, hogy a partner ne legyen az. Miért csak most tûnik fel ez? Nem tudom, hogy  mit csináljak. Hagyjam vagy ne?
Ez az írás 2013. december 8-án került a NapSziget honlapjára.
 
Cserenkó Gábor további írásai az Elsõ Közlés Írások rovatban
 
visszatérés az 
Elsõ Közlés Írások 
rovathoz
 
Aktuális írások
Elsõ közlés írások
* * * JÁTÉK * * *
Kulturális ajánlatunk
Munkatársaink
Kortárs válogatás
Klasszikus válogatás
NapSziget Galéria
Nyomtatott NapSziget
Támogatóink
 
  Az írásokkal kapcsolatos véleményeket, illetve a közlésre szánt alkotásakat
e-mail címünkre valamint az 1172 Budapest, Podmaniczky Zs. u. 3. postai címre várjuk!
Szerkesztõségi forródrót és SMS-küldési lehetõség: 06-30/520-1428
 
...ami a NapSzigetbõl kimaradt...
 
Vissza a főoldalra
 
 
 
Mûvészek és mûvészetek a világhálón