Vissza a főoldalra
 
ONLINE MÛVÉSZETI, KULTURÁLIS FOLYÓIRAT
(világhálón:2001. március 1-jétõl, nyomtatásban: 2002-2010 között)
 
Aktuális írások
Elsõ közlés írások
* * * JÁTÉK* * *
Kulturális ajánlatunk
Munkatársaink
Kortárs válogatás
Klasszikus válogatás
NapSziget Galéria
Nyomtatott NapSziget
Támogatóink
 
ELSÕ KÖZLÉS ÍRÁSOK
(szerkeszti: Bandi Katalin - vers, Szénási Sándor István - próza)
 
Rimóczi László
(1979 - )
A fénycsempész
2009 óta vagyok fényevõ. Minden apró fényvisszaverõdés csemege számomra, igyekszem vele nem jóllakni, arra ott van a déli, égi fénybüfé, onnan nyerek kosztot. Fényleves fényfõzelékkel, - elnyelem a fényt. Kiváló fényreceptjeim vannak, egy osztrák fényszakács fényevõblogjáról szedtem le õket. Tõle tanultam, hogy a nyers fényt evés elõtt mindig meg kell mosni.

Fényfaló vagyok. Elfogom a fényt a számmal, és mind lenyelem. Vacsorára már nem eszem túl sokat, legfeljebb egy pislogó zseblámpányit. Estére nekem a diszkógömb valóságos lakoma, egy jó kis szalonnasütésnél pedig elég csak körbe állnom a tüzet és máris jóllaktam, zsírszalonna nélkül is. A fényevés veszélyes dolog, mert ha túladagolod a tápláló fényt, pláne nyáron, baj lesz: a múltkor túlságosan esernyõ nélkül mentem ég alá, és hirtelen jött rám a déli nap, de a szomszédok szerencsére idõben megtaláltak és kihányatták velem a felét.

Olyan is elõfordult, hogy félrenyeltem a fényt vagy a tüdõmbe ment, de az nem veszélyes, lábon kihordható. Sokan kérdik tõlem, hogy egy fényevõ mit kakál? Hát, semmiséget.

 
Részt vettem januárban a Fényevõk Világnapján tartott Fényevõ Konferencián is. Az eseményre két fajta kitûzõ készült, a Karácsonyfaizzó (amit a kezdõ fényevõk viseltek) és a Fénykard (a haladóknak). Ezekrõl ismerték meg egymást a különbözõ rangú fényevõk. Az esemény fõvédnökei a Fényevõ Nõvérek voltak, akik már '96 óta tartják a fényevés rekordját hazánkban.

Gyönyörû beszédet mondott egy gyönyörû fényevõ lány: "fényben járók, fénnyel mûködünk, akár lovon, akár gyalog! Nincs benne toxin, csak ropogós foton". A konferencia ismerkedõ estjén közelebb kerültem hozzá. Barbarának hívták. Megkértem, hogy csücsüljön le velem dumálni, fényreceptet cserélni és fényesedni. Számomra õ volt az est fénypontja. Félrevonultunk a klubterembe, ahol már az ebédnél sem volt semmi a svédasztalon, de legalább nyitva hagyták az ablakot, így nem maradtunk csipegetnivaló nélkül. Két végén égettük a gyertyát. Fénysebességgel jöttem össze Barbival. Két fényfaló, egy pár. 
 

Aztán felhõk takarták el a napot... A fénykereskedelmet sújtó magas adók miatt sokan vették feketén a fényt. Elindult a külföldi fénycsempészet. Vettem egy fénymásolót és elkezdtem fényt hamisítani. A szomszéd feljelentett, lebuktunk. A folyamatos éhségtõl teljesen elvesztettük az önuralmunkat Barbival, végül autóba szálltunk és meg sem álltunk az osztrákokig, ahol mindig süt a nap. Két-két kiló fényt rejtettünk el a dísztárcsák mögé, ami 1 hónap meleg élelmet jelentett volna nekünk, de visszafelé túlságosan gyanúsan viselkedtem a határon és félreállítottak. A fényszaglásra is kiképzett kutya villámgyorsan megtalálta az elrejtett anyagot. Feketelyukban semmisítették meg az illegális árut, ott a helyszínen, amely minden fényünket elnyelte. Korgó gyomorral tértünk haza. Végül az EU-s fényevõk nyomására hamarosan feloldották a természetes fényre, a nemesfényre és színesfényre vonatkozó fényembargót, és újra lesütött a nap. 

A szilárd élelmiszeren megtakarított pénzünkön ledfalat vettünk magunknak karácsonyra. 
Takaros, takarékos és nagyon finom.

Ez az írás 2013. november 23-án került a NapSziget honlapjára.
 
Rimóczi László további írásai az Elsõ Közlés Írások rovatban
 
visszatérés az
Elsõ Közlés Írások
rovathoz
 
Aktuális írások
Elsõ közlés írások
* * * JÁTÉK* * *
Kulturális ajánlatunk
Munkatársaink
Kortárs válogatás
Klasszikus válogatás
NapSziget Galéria
Nyomtatott NapSziget
Támogatóink
 
  Az írásokkal kapcsolatos véleményeket, illetve a közlésre szánt alkotásakat
e-mail címünkre valamint az 1172 Budapest, Podmaniczky Zs. u. 3. postai címre várjuk!
Szerkesztõségi forródrót és SMS-küldési lehetõség: 06-30/520-1428
 

...ami a NapSzigetbõl kimaradt...
 

Vissza a főoldalra
 
 

Mûvészek és mûvészetek a világhálón