Vissza a főoldalra
 
ONLINE MÛVÉSZETI, KULTURÁLIS FOLYÓIRAT
(világhálón: 2001. március 1-jétõl, nyomtatásban: 2002-2010 között)
 
Aktuális írások
Elsõ közlés írások
* * * JÁTÉK * * *
Kulturális ajánlatunk
Munkatársaink
Kortárs válogatás
Klasszikus válogatás
NapSziget Galéria
Nyomtatott NapSziget
Támogatóink
 
ELSÕ KÖZLÉS ÍRÁSOK
(szerkeszti: Bandi Katalin - vers, Szénási Sándor István - próza)
 
Kovács Eleonóra
(1989 - )
Bizonyosság
A pázsiton ültek, egymással szemben. Körülöttük kutyákat vezettek pórázon és gyerekek futkároztak szabadon. Kettejük számára ezekben a percekben lényegtelen volt a valóság. A lány haja a hátára omlott. Jobb lábát maga alá gyûrte, a balt kinyújtotta. A srác is hasonló pozícióban ült. 
  
A szerelemesek öntudatlanul hasonló testtartást vesznek fel, emlékezett Z. a testbeszédrõl szóló könyv soraira. A nyüzsgõ park szélén üldögélt egy padon. Elmosolyodott, mert ismét Helga jutott az eszébe. Helga sohasem mondta, hogy szeret, viszont azt látom rajta, hogy szerelmes, gondolta magában Z. Munka közben rajta is látszik az indokolatlan vidámság. Sokat mosolyog, és magabiztosabbá vált. Miközben a fénymásolásra vár az asztalommal szemben lévõ gépnél, Katival beszélget bizalmasan. Aztán hirtelen elhallgat, és visszatér a munkájához. A kisugárzása alapján nyilvánvaló, hogy szerelmes. Tegnap azt is megszámoltam, hogy a munkaidõ utolsó órájában hány alkalommal ellenõrizte az idõt. Mostanában sokat beszélünk. Tájékozódom még egy keveset, majd elhívom valahová. Talán szívesen megnézné a múlt héten nyílt kiállítást a galériában. Remélem, ráér, tervezgetett Z. 
  
Körbenézett a parkban. Ide is csak azért járt, mert Helgával egyszer erre sétáltak munka után. Azóta megszerette a parkot. Aktatáskájából elõvett egy mûanyag palackot, és hörpintett egy kevés vizet. Holnap söröznek a haverokkal, a hétvégén túrázni mennek, de az a nõ! Inkább ne lenne. Ne jutna eszébe! Akkor az ábrándozás is elmaradna. Maradhatna a pontosan megtervezett élet, a munka és barátok, szórakozás, kényelmes élet határai között. Biztosan nem vált volna saját gondolatainak rabszolgájává. Ezeken töprengett Z. a padon ücsörögve. 
  
Esteledett. Amikor egy láthatatlan jelre bekapcsolt az összes lámpa, a park megtelt árnyékokkal. Az izzók alatt sárga sáv képzõdött, a fû sötétzöldre váltott. A kavicsokkal hintett ösvény szélére a kertészek tulipánokat ültettek. Az esti szürkületben a piros színûek elsötétedtek, a sárgák világítottak.  
  
A park közepén, a fûben ülõ lány egyre közelebb hajolt a srác arcához. Z. elfordította a fejét. Ismét Helgára gondolt. Elhatározta, hogy hazasétál. A fény okozta, vagy valami más zavarhatta meg a lányt. Talán megérezte, hogy a padon üldögélõ Z. öntudatlanul õt szemléli. A lány felkelt, és arcát Z. felé fordította. Z. ekkor úgy érezte, valami hangosan dobogva közelít felé. Másodpercekig ült ledermedve. Amikor feleszmélt, a lány és a srác már eltûnt a pázsitról. Megtapogatta a nyakát. A szíve ismét normális ütemben pumpálta a vért. Z. magához vette a padon hagyott aktatáskáját. Felrúgott egy halom kavicsot az ösvényrõl. 
  
- Legalább már értem, hogy miért szereti ezt a parkot. - mondta ki félhangosan. 
  
Z. megszûnt kételkedni abban, hogy Helga nem szereti. Már tudta.
Ez az írás 2013. május 17-én került a NapSziget honlapjára.
 
Kovács Eleonóra további írásai az Elsõ Közlés Írások rovatban
 
visszatérés az 
Elsõ Közlés Írások 
rovathoz
 
Aktuális írások
Elsõ közlés írások
* * * JÁTÉK * * *
Kulturális ajánlatunk
Munkatársaink
Kortárs válogatás
Klasszikus válogatás
NapSziget Galéria
Nyomtatott NapSziget
Támogatóink
 
  Az írásokkal kapcsolatos véleményeket, illetve a közlésre szánt alkotásakat
e-mail címünkre valamint az 1172 Budapest, Podmaniczky Zs. u. 3. postai címre várjuk!
Szerkesztõségi forródrót és SMS-küldési lehetõség: 06-30/520-1428
 
...ami a NapSzigetbõl kimaradt...
 
Vissza a főoldalra
 
 
 
Mûvészek és mûvészetek a világhálón