Vissza a főoldalra
 
ONLINE MÛVÉSZETI, KULTURÁLIS FOLYÓIRAT
(világhálón:2001. március 1-jétõl, nyomtatásban: 2002-2010 között)
 
Aktuális írások
Elsõ közlés írások
* * * JÁTÉK* * *
Kulturális ajánlatunk
Munkatársaink
Kortárs válogatás
Klasszikus válogatás
NapSziget Galéria
Nyomtatott NapSziget
Támogatóink
 
ELSÕ KÖZLÉS ÍRÁSOK
(szerkeszti: Bandi Katalin - vers, Szénási Sándor István - próza)
 
Nagy Gergely
(1975- )
Verseny
Igazi szeptemberi csípõs kora délelõtt volt. A Nap sugarai éppen elkezdték felmelegíteni a környezetet, amikor kitolta a bringát a garázsból. Indulás elõtt még egyszer megvizsgálta járgányát. Ellenõrizte a gumik keménységét és a fékeket, közben visszagondolt az elmúlt évekre, a számtalan közösen megtett túrákra, az izomszaggató sprintekre, az embert próbáló mászásokra. Sok csodálatos percet szerzett neki már az olasz mesterek keze munkáját dicsérõ kerékpár. Elnézte a kormány kecses ívét, a klasszikus vonalakkal rendelkezõ váz színeit, még a precízen megformált alkatrészek is megelégedéssel töltötték el. Nagyon szerette ezt az országútit és az ábrándos típusú emberek szent meggyõzõdéssel hitt benne, hogy a tárgyak is érzékelik a szeretetet és meg is hálálják. Felnézett az alig 30 kilométernyire található hegy csúcsára, néhány másodpercig gyönyörködött az õszi színvarázsban, ahogy a már teljes pompájában az égre kúszó Nap beragyogta a bérc keleti oldalát. Abban a pillanatban elhatározta, hogy megpróbál feltekerni oda. Bár józan esze azonnal tiltakozni kezdett, de ez a vágy mindennél erõsebbnek bizonyult.
 
- Meglátjuk! - motyogta a bajsza alatt, majd becsattintotta a stoplikat és elindult. Már az elsõ taposások után érezte, hogy nincs formában, de dacosan nekifeszült és egyre nagyobb tempóval haladt az aszfalton. Amikor túljutott az elsõ tíz kilométeren, már élvezte a mozgást! Elmerült abban a sajátos érzésvilágban, ami a futókat és a kerékpárosokat annyira jellemzi. A gondolataiban elmerülve tekert, amikor ismerõs hangot hallott. A szembõl érkezõ barátja köszönt rá mosolyogva! A nyúlánk bringás örömmel újságolta, hogy elkezdték szervezni a túrát jövõ májusra Bormióba, ahol majd a nem csak megtekintik a Giro d'Italia királyszakaszát, hanem megmásszák Olaszország két kultikus magaslatát a Stelviót és a Gaviát is. - Egy hét megvalósult álom! - örvendezett a cimbora.
 
- Gyere velünk, most szervezem a társaságot! Minél többen vagyunk, annál kevesebb a benzinköltség. A szállás pedig nem drága, ha az interneten elõre lefoglaljuk! - Majd meglátom - felelte, gyorsan kimagyarázta magát és elköszönt. Elszállt minden maradék jókedve. Eszébe jutott a holnapi nap. Reggel nyolckor a klinikán kell lennie, hamarosan pedig megkapja az elsõ kemoterápiás kezelést.
Ez az írás 2016. szeptember 3-án került a NapSziget honlapjára.
 
Nagy Gergely további írásai az Elsõ Közlés Írások rovatban
 
visszatérés az
Elsõ Közlés Írások
rovathoz
 
Aktuális írások
Elsõ közlés írások
* * * JÁTÉK* * *
Kulturális ajánlatunk
Munkatársaink
Kortárs válogatás
Klasszikus válogatás
NapSziget Galéria
Nyomtatott NapSziget
Támogatóink
 
  Az írásokkal kapcsolatos véleményeket, illetve a közlésre szánt alkotásakat
e-mail címünkre valamint az 1174 Budapest, Podmaniczky Zs. u. 3. postai címre várjuk!
Szerkesztõségi forródrót és SMS-küldési lehetõség: 06-30/520-1428
 

...ami a NapSzigetbõl kimaradt...
Vissza a főoldalra

Mûvészek és mûvészetek a világhálón