Vissza a főoldalra
 
ONLINE MÛVÉSZETI, KULTURÁLIS FOLYÓIRAT
(világhálón:2001. március 1-jétõl, nyomtatásban: 2002-2010 között)
 
Aktuális írások
Elsõ közlés írások
* * * JÁTÉK* * *
Kulturális ajánlatunk
Munkatársaink
Kortárs válogatás
Klasszikus válogatás
NapSziget Galéria
Nyomtatott NapSziget
Támogatóink
 
ELSÕ KÖZLÉS ÍRÁSOK
(szerkeszti: Bandi Katalin - vers, Szénási Sándor István - próza)
 
Weiler Eszter
(1955 - )
A lavina fogságában - XLI.
Andreau járni akar

Andreau megtapasztalta a bot nélküli járást, s ez erõt adott neki. Igaz, ugyan, hogy egyensúly problémái vannak, ekkor mindig megáll, s erõt gyûjt a következõ lépéshez. Etienne fõorvost megkereste, s tanácsot kért, hogyan gyõzze le a bizonytalan járást. - Elõször járjon el lovagolni, az majd segíteni fog. Jól tudom, ugye, hogy próbálkozott volna ezzel már. - hívta fel Andreau figyelmét. - Igen, igaz még csak ismerkedtem a Bársonnyal, be is van fizetve a terápiás lovaglás, hívom majd Georgest, a feleségemet, s Ivettét is. - Érdemes bizakodnom ugye? Fogok én még futni a Bois de Bolougne hatalmas fái alatt. - szólt lelkesen. - Tudja fõorvos úr nagy volt az ellenállásom, azonban új értelmet kaptam az életben, s titkon bevallom, szerelmes lettem Ivettébe. Igen, a szerelem csodákra képes, azt tanácsolom, hogy már ma kezdjen bele, csapjon a lovak közé, rajta - mosolyogva mondta a fõorvos, ezen mondatát.
Bicegve ugyan, de bot nélkül kilépett Georges az orvosi szobából. Elsõ útján Ivettéhez ment, hogy elújságolja a jó hírt. - No, kicsi lány ma lovagolni megyünk. Elhatároztam, hogy mindent megteszek azért, hogy én legyek a Te lábad. - Meg sem várta a választ. - Most megyek s átöltözöm, szólok Georgesnek is. Jó kis négyes csapat leszünk.

Georges ez idõ alatt Philippen orvosával beszélgetett. - Fõorvos úr, érzem nem sok van még hátra az életembõl, annyi bepótolni valóm van Susannéval. Szeretném, ha lenne gyermekem, s az idõ rohan. - s ezen szavakat elkeseredetten mondta. - Nem akarom, hogy a többiek lássák rajtam, mély depressziómban nem merülhetek el, de ne tudja meg milyen erõfeszítéseket kell tennem. 

Szeretnék a feleségemnek örömet szerezni, elmenni olyan helyekre, ahol jól érezte magát, s ott van a tenger, amit mindenképpen látni szeretne. Fõorvos úr, ha velem valami történne - s tudatosan nem mondta ki a halál szót -, kérem, hogy Magyarországon temessenek el, hazai földben szeretnék nyugodni. - Most ne gondoljon erre, a gyermeknemzéssel kapcsolatban próbálják a lázmérést, mert peteéréskor magasabb a test hõmérséklete. Válasszanak olyan pózt, hogy lehetõleg a hímivar sejt el tudja érni a petesejtet. Azon legyen, s az adja az erõt, hogy menjenek el Susanne kedvenc helyeire, s iktassák be a tengert. S hogyan tudnának oda eljutni? Párizs elég messze van a tengertõl. No de majd megtaláljuk a módját, hogy ez a vágyuk is teljesüljön, hogy minél több élményben legyen részük.

Georges elgondolkodva lépett ki a szobából, s mindjárt Andreauba botlott. - Cimborám, megyünk lovagolni. Már Ivettének is szóltam, s kérlek értesítsd Susannét, kalandra fel, s megmutatjuk az életnek, hogyan gyõzze le a tehetetlenséget.

Ez az írás 2016. február 27-én került a NapSziget honlapjára.
 
Weiler Eszter további írásai az Elsõ Közlés Írások rovatban
 
visszatérés az
Elsõ Közlés Írások
rovathoz
 
Aktuális írások
Elsõ közlés írások
* * * JÁTÉK* * *
Kulturális ajánlatunk
Munkatársaink
Kortárs válogatás
Klasszikus válogatás
NapSziget Galéria
Nyomtatott NapSziget
Támogatóink
 
  Az írásokkal kapcsolatos véleményeket, illetve a közlésre szánt alkotásakat
e-mail címünkre valamint az 1174 Budapest, Podmaniczky Zs. u. 3. postai címre várjuk!
Szerkesztõségi forródrót és SMS-küldési lehetõség: 06-30/520-1428
 

...ami a NapSzigetbõl kimaradt...
Vissza a főoldalra

Mûvészek és mûvészetek a világhálón