Vissza a főoldalra
 
ONLINE MÛVÉSZETI, KULTURÁLIS FOLYÓIRAT
(világhálón:2001. március 1-jétõl, nyomtatásban: 2002-2010 között)
 
 
Aktuális írások
Elsõ közlés írások
* * * JÁTÉK* * *
Kulturális ajánlatunk
Munkatársaink
Kortárs válogatás
Klasszikus válogatás
NapSziget Galéria
Nyomtatott NapSziget
Támogatóink
 
ELSÕ KÖZLÉS ÍRÁSOK
(szerkeszti: Bandi Katalin - vers, Szénási Sándor István - próza)
 
 
Weiler Eszter
(1955 - )
A lavina fogságában - XXXIII.
Georges költözése

Georges és Susanne odaléptek Andreauhoz és Ivettéhez: - Bocsánat, hogy megzavarunk titeket, igaz olyan jól látni, hogy jó kedvetek van. Egy szó, mint száz, akkor áll még az ajánlat, én is odaköltözhetem hozzád? - kérdezte Georges. - Persze, hogy, örülök, ha segíthetek. Akkor most pakolok, s megyünk. - szólt izgatottan Georges.

Úgy is volt. Georges nagyon jól tudott pakolni, hiszen a Franciaországi túrához is õ pakolt. Elköszöntek Fernadtól a szobatárstól, s Philippétõl, nem végleg, mert betartja az ígéretét, hiszen neki az érdeke, hogy együttmûködve talán meghosszabbítható az élete.

Kiléptek a szanatórium kapuján, s minden olyan más volt. Georges már nem is tudta, milyen a szanatóriumon kívül az élet. Botjára támaszkodva lassú léptekkel indultak el Andreau lakása felé. Ekkor találkoztak két fiatal leánnyal, akik lovagolva közelítették meg õket. - Ti nagyon bátrak vagytok - kezdte Georges a beszélgetést. - Igen mi már régóta lovagolunk. S ekkor pattant kis Susanne fejébõl az a gondolat, hogy - Terápiás lovak is vannak-e? - Mit akarsz ezzel az információval kezdeni? - csodálkozott Georges. - Neked segítenék, mert ha terápiás lovak is lennének, Te is igénybe vehetnéd ezen rehabilitáció részét. - Te tudod, igaz, hogy tériszonyos vagyok. - szólalt meg Georges. A két leány elkezdett nevetni. - A terápiás ló, minden rezdülését észleli, s egyébként is futószáron lenne. Hozzá tartozik a terápiához a ló kefélése, tisztán tartása, simogatása, beszélgetése, úgy, hogy a ló érezze, szeretik, de nem õ a fõnök. - Föl sem tudnék rá ülni, látjátok, alig tudok menni, fél karomat nem tudom mozgatni - elkeseredve szemlélte a két leányt. - Semmi baj, azért terápiás ló, hogy igazodjon a lovaglóhoz. - Nem is rossz ötlet. Hol lehet érdeklõdni, illetve jelentkezni? - A lányok megadták a telefonszámot, s azt is elmondták, hogy hol található a lovarda. - Jó ötlet, Georges! Próbáld meg legalább. - Jó, ok, de most foglaljuk el helyünket s pakoljunk ki. - volt Georges javaslata. Úgy is lett, s bármennyire is akart Georges sétálni, Susanne lassított a tempón. - Most azért pihenjél még, ne terheld magad. - Susanne bekapcsolta a TV-t, ami egy kissé zavarta Georgest, hogy franciául beszélnek, igaz, eddig az angol tudásával könnyedén boldogult. Elhatározta, hogy Susanne tanítsa meg legalább alapfokon franciául beszélni. Georges lefeküdt, s rögtön el is aludt. Susanne álmokat szövögetett, s hogy segítsen Ivettén és Andreau-n is, nekik is javasolja majd a lovaglási terápiát.

Ez az írás 2015. október 24-én került a NapSziget honlapjára.
 
Weiler Eszter további írásai az Elsõ Közlés Írások rovatban
 
visszatérés az
Elsõ Közlés Írások
rovathoz
 
Aktuális írások
Elsõ közlés írások
* * * JÁTÉK* * *
Kulturális ajánlatunk
Munkatársaink
Kortárs válogatás
Klasszikus válogatás
NapSziget Galéria
Nyomtatott NapSziget
Támogatóink
 
  Az írásokkal kapcsolatos véleményeket, illetve a közlésre szánt alkotásakat
e-mail címünkre valamint az 1172 Budapest, Podmaniczky Zs. u. 3. postai címre várjuk!
Szerkesztõségi forródrót és SMS-küldési lehetõség: 06-30/520-1428
 
 

...ami a NapSzigetbõl kimaradt...
Vissza a főoldalra

Mûvészek és mûvészetek a világhálón