Vissza a főoldalra
 
ONLINE MÛVÉSZETI, KULTURÁLIS FOLYÓIRAT
(világhálón: 2001. március 1-jétõl, nyomtatásban: 2002-2010 között)
 
Aktuális írások
Elsõ közlés írások
* * * JÁTÉK * * *
Kulturális ajánlatunk
Munkatársaink
Kortárs válogatás
Klasszikus válogatás
NapSziget Galéria
Nyomtatott NapSziget
Támogatóink
 
ELSÕ KÖZLÉS ÍRÁSOK
(szerkeszti: Bandi Katalin - vers, Szénási Sándor István - próza)
 
Weiler Eszter
(1955 - )
A lavina fogságában - XXIV.
Andreau és Georges 
  
Másnap, annak rendje s módja szerint lezajlott - az egyetem - világot bevonó új végtag ismertetése.  Számtalan kérdés merült föl, s a föltalálók nem is számítottak ekkora érdeklõdésre. Legtöbb észrevételre válaszolni a helyszínen nem volt mód, de ígérték, hogy írásban részletesen fogják ismertetni a tesztelések eredményeit. 
  
Andreau alig várta, hogy Merievel megossza elhatározását, s teljes gõzzel azon lesz, hogy eljusson a szenzációs mûvégtag használatáig.  Mintha hályog hullt volna le a szemérõl, most már sürgetné az idõt, de azzal is tisztában volt, hogy még egy darabig a Rehabilitációs szanatórium lakója marad. 
  
Georges örült Andreau elhatározásának, de Isten bocsássa meg neki, irigykedett is, mert õneki nem adatott meg az esély a gyógyulásra, s napjai talán meg is voltak számlálva. 
  
Még aznap fölkereste Marie-t, s beszélt a féltékenységrõl, mert nagyon szégyellte magát. Azonban szerette Andreaut, s még drukkolt is neki, hogy õszinte szerelmi kapcsolat fûzze Ivetettéhez. E kettõs érzelem vitte rá, hogy mindenképpen beszéljen Marievel. Másrészt az állapotával kapcsolatban Susanne a felesége nem tudott semmit. Neki az igazságot elmondani mindenki félt. Mi ilyenkor a jó, fölkészíteni a halálra, vagy csak a várni, s mint a derült égbõl a villám, már csak a vég rázhatná meg? Szeretném, ha lenne egy gyermekem, önzõség ez? Nem örökli-e a betegségem, számtalan kérdést zúdított Meriere a dilemmáival. 
  
Nézze - szólt Marie. - Mindenképpen föl kéne készíteni a halálra, megígérem, hogy hármasban meg beszéljük. Ami a betegségével kapcsolatos, az orvosával kellene konzultálni, Philippe nagyon jó szakember, azt tudom ajánlani, hogy õvele beszéljen elõször. - Mikor Georges botjával kibotorkált a rendelõbõl, Marie szemébõl folytak a könnyek, mert minden betegének az állapotával azonosult.
 
Ez az írás 2015. augusztus 1-jén került a NapSziget honlapjára.
 
Weiler Eszter további írásai az Elsõ Közlés Írások rovatban
 
visszatérés az 
Elsõ Közlés Írások 
rovathoz
 
Aktuális írások
Elsõ közlés írások
* * * JÁTÉK * * *
Kulturális ajánlatunk
Munkatársaink
Kortárs válogatás
Klasszikus válogatás
NapSziget Galéria
Nyomtatott NapSziget
Támogatóink
 
  Az írásokkal kapcsolatos véleményeket, illetve a közlésre szánt alkotásakat
e-mail címünkre valamint az 1172 Budapest, Podmaniczky Zs. u. 3. postai címre várjuk!
Szerkesztõségi forródrót és SMS-küldési lehetõség: 06-30/520-1428
 
...ami a NapSzigetbõl kimaradt...
 
Vissza a főoldalra
 
 
 
Mûvészek és mûvészetek a világhálón