Vissza a főoldalra
 
ONLINE MÛVÉSZETI, KULTURÁLIS FOLYÓIRAT
(világhálón: 2001. március 1-jétõl, nyomtatásban: 2002-2010 között)
 
Aktuális írások
Elsõ közlés írások
* * * JÁTÉK * * *
Kulturális ajánlatunk
Munkatársaink
Kortárs válogatás
Klasszikus válogatás
NapSziget Galéria
Nyomtatott NapSziget
Támogatóink
 
ELSÕ KÖZLÉS ÍRÁSOK
(szerkeszti: Bandi Katalin - vers, Szénási Sándor István - próza)
 
Weiler Eszter
(1955 - )
A lavina fogságában - XV.
Új terápiás foglalkozás 
   
Marie a hosszúnak tûnõ éjszaka után, a szokásos reggeli megbeszélésen szóba hozta Andreau magába fordulását, s közben ott van Ivette, aki sokkal rosszabb egészségi állapotban van, mégis az életigenlése határtalan. 
  
Szó volt arról, hogy bemutatnak egy filmet, még a vietnámi háborúban megsérült férfi életérõl. John deréktól lefelé lebénult, de oly nagy akaraterõvel küzdött az életéért, s ma már elmondható, hogy egyedül is megállja a helyét. Dolgozik s utazik, önálló életre képes. - Ez jól hangzik - szólt Marie. - Párhuzamot lehet vonni Ivette küzdelmével, s rámutatni arra, hogy Andreau sokkal jobb helyzetben van, mert mûvégtag segítségével simán élheti a mindennapjait. - El is határozták, hogy a tematikus csoport keretében megnézik közösen a filmet, és aztán megbeszélik az abban történteket, illetve kire, milyen hatással van a film. 
  
Marie úgy érezte, hogy közel kell a betegeknek kerülniük egymáshoz, mert egységben az erõ. - Ivettenek is tetszene ez a film, s talán Andreau is fölfigyelne Ivettre, s jó hatással lenne rájuk a film, erõt adna a küzdelemhez. 
  
Egyszercsak Marie fölszólalt: - Georgesrõl elfeledkeztünk, mindenképpen õt is be kell vonni a tematikus csoportba, mert õ is pozitív példa, küzd, pedig tudja, hogy nemsokára véget ér a földi pályafutása. 
Elérkezett az idõ és Marie beterelte a tematikus csoport résztvevõit. - Ma egy rendhagyó nap lesz - hívta föl a figyelmet Marie. - Egy filmet nézünk meg közösen, s megbeszéljük az abban történteket, kire, milyen hatással lesz a film. 
  
Néma csöndben nézték végig a filmet, mindenki lehajtott fejjel, elmélyülten gondolkodott. - most az ebédidõ következik, de délután kettõkor megszakítva a csöndes pihenõt, újból találkozunk. - 
Georges, aki elõször volt ilyen csoporton, odalépett Andreauhoz: - No látod, érdemes küzdeni. - Ivette is küzd, pedig sokkal kedvezõtlenebb helyzetben van. Gyere csatlakozzunk hozzá, mert kifurdalja oldalamat a kíváncsiság. - Andreau ekkor fölnézett s meglátta azt a csodálatos nõt Ivettben, aki ugyanolyan helyzetben volt, mint John a megrokkant katona. Sután odabotorkáltak Ivetthez: - Szabad a hely, csatlakozhatunk? - kérdezte Georges, s máris leültek, hogy együtt ehessenek.
 
Ez az írás 2015. május 17-én került a NapSziget honlapjára.
 
Weiler Eszter további írásai az Elsõ Közlés Írások rovatban
 
visszatérés az 
Elsõ Közlés Írások 
rovathoz
 
Aktuális írások
Elsõ közlés írások
* * * JÁTÉK * * *
Kulturális ajánlatunk
Munkatársaink
Kortárs válogatás
Klasszikus válogatás
NapSziget Galéria
Nyomtatott NapSziget
Támogatóink
 
  Az írásokkal kapcsolatos véleményeket, illetve a közlésre szánt alkotásakat
e-mail címünkre valamint az 1172 Budapest, Podmaniczky Zs. u. 3. postai címre várjuk!
Szerkesztõségi forródrót és SMS-küldési lehetõség: 06-30/520-1428
 
...ami a NapSzigetbõl kimaradt...
 
Vissza a főoldalra
 
 
 
Mûvészek és mûvészetek a világhálón