Vissza a főoldalra
 
ONLINE MÛVÉSZETI, KULTURÁLIS FOLYÓIRAT
(világhálón: 2001. március 1-jétõl, nyomtatásban: 2002-2010 között)
 
Aktuális írások
Elsõ közlés írások
* * * JÁTÉK * * *
Kulturális ajánlatunk
Munkatársaink
Kortárs válogatás
Klasszikus válogatás
NapSziget Galéria
Nyomtatott NapSziget
Támogatóink
 
ELSÕ KÖZLÉS ÍRÁSOK
(szerkeszti: Bandi Katalin - vers, Szénási Sándor István - próza)
 
Weiler Eszter
(1955 - )
A lavina fogságában - XIV.
A tematikus csoport folytatása 
   
Andreau távozása megszakította a csoport menetét, s néma csend következett. Marie próbálta aktivizálni az ott maradottakat, s föltette a kérdést: - Tényleg olyan borzasztóan nehéz megosztani egymással a gondolatainkat? - Ivette szólalt meg elsõnek: - Én nemrég érkeztem, s bezártam magam a saját gondolatvilágomba. Nagyon nehéz önmagunkban elviselni azt a terhet, amit a sors reánk mért. Én, talán mert nõ vagyok, szükségét érzem annak, hogy ki tudjam magam fejezni, s egy élhetõ életet tudjak majd teremteni. Én mindent, mindent megtennék, hogy észrevegyem azt, ha a nap kisüt. Pedig az én történetem is tragikus és nekem is van lelkiismeret furdalásom, de ezt elõbb a pszichiáterrel szeretném megbeszélni. Istenem Andreau egy nagyon jóképû férfi, nem tudom, hogy mi történt vele, de segítségre szorul, csak ezt õ nem akarja tudomásul venni. Nem tudom, mi a véleményük a többieknek. - Köszönöm Ivette a hozzászólását - mondta Marie. Azért vagyunk itt én és Mathilde a fõnõvér, hogy mindenben segítségükre legyünk. Nem elég a testtel, de a lélekkel is foglalkozni kel. Örömmel venném, ha Önök, mint sorstársak a szabadidejüket is együtt töltenék, mert egy csoportnak önmagában ereje van, barátságok kötõdnek, s ki értse meg elsõsorban az Önök problémáját, ha nem saját maguk. Ezért is kérném, hogy tapintatosan, valahogyan cserkésszék be Andreaut, közösen segítsék egymást. Köszönöm az eddigi részvételt, akkor egy hét múlva, ugyanitt, s ki hozná a következõ témát? Nikole vállalkozott, mondta: - Megpróbálom, most mondjam, vagy van még idõm kitalálni? - Marie megnyugtatta: - Elég majd a következõ csoporton ismertetni, csak szedje össze a gondolatait, hogy elkezdhesse a bevezetését. 
  
Már indultak is kifelé, mikor Ivette odagurult Marie-hez, s kért tõle idõpontot, azért, mert feltétlenül szükségét érezte a történetének megosztását, s tanácsot, segítséget szeretett volna kérni. - Megpróbálok még ma idõt szentelni Önre, talán elcsípve a csendes pihenõ idejébõl - szólt Marie. - Rendben, akkor a szobámban várom Önt - és sietett, hogy beérje a többieket. 
  
Ebéd után próbálta összeszedni a gondolatait, s rossz angolsággal, de könnyebb volt számára idegen nyelven beszélni a helyzetérõl. Mikor Marie kérdezte: - Oh, my God! Istenem, while did happen with me this accident? Miért velem történt meg ez a baleset? And while did I miss my partner? Miért vesztettem el a páromat? While did I quarrel with him? S miért veszekedtem vele? - De csak eddig jutott. Itt filmszakadás volt. Arra emlékezett csupán, hogy ott fekszik a kórházban s kérdezték tõle, hogyan történt a baleset? Magát okolta, mert veszekedett a párjával, s õ a gázra lépett. - Én, én vagyok a hibás, ostorozta önmagát. - Marie-nek ismerõs volt ez az érzés, mert Andreau is ettõl szenved, az önvádtól, nem törõdve semmi mással, még saját állapotukkal sem. Tehetetlennek érezte önmagát, mi lehet a megoldás kulcsa. Szerencsés lenne õket közelebb hozni egymáshoz? Errõl mindenképpen a referálón beszélni kell majd a többi orvossal is. Mármint, hogy a sorsuk hasonlóságot mutat? Pro vagy kontra, tanácstalanul állt Marie, talán most elõször érezte úgy, hogy a terápia folytatásához õ is tanácsra szorul. Még aludni sem tudott, alig várta a reggelt. Az éjszakai idõ azonban ólomlábakon járt.
 
Ez az írás 2015. május 9-én került a NapSziget honlapjára.
 
Weiler Eszter további írásai az Elsõ Közlés Írások rovatban
 
visszatérés az 
Elsõ Közlés Írások 
rovathoz
 
Aktuális írások
Elsõ közlés írások
* * * JÁTÉK * * *
Kulturális ajánlatunk
Munkatársaink
Kortárs válogatás
Klasszikus válogatás
NapSziget Galéria
Nyomtatott NapSziget
Támogatóink
 
  Az írásokkal kapcsolatos véleményeket, illetve a közlésre szánt alkotásakat
e-mail címünkre valamint az 1172 Budapest, Podmaniczky Zs. u. 3. postai címre várjuk!
Szerkesztõségi forródrót és SMS-küldési lehetõség: 06-30/520-1428
 
...ami a NapSzigetbõl kimaradt...
 
Vissza a főoldalra
 
 
 
Mûvészek és mûvészetek a világhálón