Vissza a főoldalra
 
ONLINE MÛVÉSZETI, KULTURÁLIS FOLYÓIRAT
(világhálón: 2001. március 1-jétõl, nyomtatásban: 2002-2010 között)
 
Aktuális írások
Elsõ közlés írások
* * * JÁTÉK * * *
Kulturális ajánlatunk
Munkatársaink
Kortárs válogatás
Klasszikus válogatás
NapSziget Galéria
Nyomtatott NapSziget
Támogatóink
 
ELSÕ KÖZLÉS ÍRÁSOK
(szerkeszti: Bandi Katalin - vers, Szénási Sándor István - próza)
 
Szabó Julianna (Szalianna)
(1937 - )
Ez a nap nem az enyém!
Késõ éjszaka volt, mikor ágyba bújtam. Egy óráig, konferencia - beszélgetést folytattunk társaimmal. Lefekvés után, ahogy szoktam még rejtvényt fejtettem. Nem jött álom a szememre. Tudtam, hogy reggel a bankba kell mennem, de a déli vonattal Budapestre kell utaznom. Késõbbi vonattal nem mehetek, mert megbeszéltük, hogy Veronka egy állomással hamarabb száll fel a vonatra. Tehát mindenhogy el kell érnem. Féltem, hogy elalszom.
  Kilenckor ébredtem. Kapkodnom kellett. Péntek van és hét végén szükségem lesz a kártyámra az internetes regisztrációhoz.
  Azon drukkoltam, hogy induljon az autóm, mert a város másik végére kellett mennem.
Hiába kínlódtam, nem akart, indulni. Már éppen ki akartam szállni, hogy busszal megyek, amikor beindult.
  A bankba érve, sorszámot vettem, és elõ akartam készíteni a banki papírjaimat, amikor észre vettem, hogy a személyi igazolványom a másik táskámban van. Gyorsan kirohantam a kocsimhoz, hogy még addig visszaérjek, még rám kerül a sor. Minden perc számít.
  A kocsim mellé éppen akkor állt be egy rendõrautó. Ha még ezek is most igazoltatnak?
Biztosan nem érem el a déli vonatot. Szerencsére nem igazoltattak.
  Otthon gyorsan megkerestem az igazolvány és siettem is vissza. Elment a sorom. Új számot kellett vennem. Mikor rám került a sor, és megtörtént a banki regisztráció. Kérték a pin-kódot, amit a levélben kaptam. Oda adtam a levelet, de kiderült, hogy abban nem volt.
  Az ügyintézõ közölte, hogy a másikat. De én nem kaptam másik levelet. Pedig addig nem lehet aktiválni közölte velem. Majd biztosan egy-két napon belül meg fogom kapni.
   Letörten elindultam. A banktól nem messze volt egy zöldséges. Oda mentem, és egy csomó retket és pár szem paprikát tettem a kosaramba. Mikor fizetni akartam, akkor vettem észre, hogy nincs meg a pénztárcám. Elnézést kértem, és visszarohantam a bankba. Elmondtam, hogy mikor kerestem az irataimat, biztosan kiesett. Még a biztonsági õr is segített keresni.
  A fotelokat is elhúzgálta. Nem volt sehol! Azon drukkoltam, hogy legalább otthon legyen.
  Haza érve, meg láttam, hogy levelem érkezett. Kivettem a levelesbõl, és csodák csodája az a levél volt, amit a bankban kértek tõlem. Dühös lettem, hogy most mehetek vissza. De akkor biztosan nem érem el a déli vonatot. Szerencsére a pénztárcám megvolt. A másik táskámban.
  Amikor ki akartam venni, akkor vettem észre, hogy a gépkocsi minden igazolványa is ott van.
  Te úr Isten, mi lett volna, ha mégis igazoltattak volna a rendõrök? Mert amilyen ideges voltam, gyanús lehettem nekik. Azért néztek olyan furcsán!
  Rá néztem az órára, fél tizenegy. Irány vissza a bankba. Gondoltam, hogy negyed tizenkettõre talán végzek. Szerencsére senki nem volt elõttem. Mindjárt aktiválták a kártyát. Végre!
  Haza mentem és elraktam a táskámba, amiket vinnem kellett. Örültem, hogy végre elintéztem mindent, amit kellett, bár úgy éreztem, EZ NEM AZ ÉN NAPOM. Negyed tizenkettõkor, nyugodtan kiindultam az állomásra. Mikor kiértem, akkor döbbentem rá, hogy nem háromnegyed-tizenkettõkor, hanem tizenkettõ-negyvenötkor indul a vonat. Nyugodtan ücsörögtem a nagy hajtás után, és vártam a vonatot. Ez tényleg nem az én napom.
Ez az írás 2014. október 22-én került a NapSziget honlapjára.
 
Szabó Julianna (Szalianna) további írásai az Elsõ Közlés Írások rovatban
 
visszatérés az 
Elsõ Közlés Írások 
rovathoz
 
Aktuális írások
Elsõ közlés írások
* * * JÁTÉK * * *
Kulturális ajánlatunk
Munkatársaink
Kortárs válogatás
Klasszikus válogatás
NapSziget Galéria
Nyomtatott NapSziget
Támogatóink
 
  Az írásokkal kapcsolatos véleményeket, illetve a közlésre szánt alkotásakat
e-mail címünkre valamint az 1172 Budapest, Podmaniczky Zs. u. 3. postai címre várjuk!
Szerkesztõségi forródrót és SMS-küldési lehetõség: 06-30/520-1428
 
...ami a NapSzigetbõl kimaradt...
 
Vissza a főoldalra
 
 
 
Mûvészek és mûvészetek a világhálón