Vissza a főoldalra
 
ONLINE MÛVÉSZETI, KULTURÁLIS FOLYÓIRAT
(világhálón: 2001. március 1-jétõl, nyomtatásban: 2002-2010 között)
 
Aktuális írások
Elsõ közlés írások
* * * JÁTÉK * * *
Kulturális ajánlatunk
Munkatársaink
Kortárs válogatás
Klasszikus válogatás
NapSziget Galéria
Nyomtatott NapSziget
Támogatóink
 
ELSÕ KÖZLÉS ÍRÁSOK
(szerkeszti: Bandi Katalin - vers, Szénási Sándor István - próza)
 
Weiler Eszter
(1955 - )
Charly és Gina szerelme
A Charly címû film ihletésére
Charly élte a mindennapjait, szinte, sõt, mi több ténylegesen családtag volt. A cirkuszból kiöregedett csimpánz jól beilleszkedett a környezetébe. Csak éjszakára, illetve rendkívüli esetben zárták be az udvaron felállított ketrecbe. Természetesen a ketrec elég nagy volt, felszerelve a mászáshoz való eszközökkel, pihenõvel. A gazdája állatorvos volt, úgyhogy jó helyre került Charly. Mindig csinált valami csínytevést, amiért bizony megrótták, s ilyenkor Charly, mint aki tudja, hogy rossz fát tett a tûzre, elbújt. Gyõzte a család megvigasztalni. Anny kedvence volt, mint mindenkinek, a gyermekeknek természetes volt, hogy velük él egy csimpánz.  
A városba érkezett egy utcai komikus, aki hozta magával Ginát, s produkáltatta a csimpánzt. Egyszer csak arra felé járt az állatvédõktõl egy munkatárs, aki kérte a mutatványost, hogy mutassa meg a vadon élõ állatra vonatkozó tartási engedélyét. Azonban, mint kiderült semmi féle papírja nem volt Ginának. 
Mit volt mit tenni, az állatorvos vállalta, hogy az állatmenhelyen ideiglenesen majd elhelyezi. Egyszer csak Gina eltûnt. Mintha mágneses tér alakult volna ki, összetalálkozott Gina Charlyval. 
S ekkor elkezdõdött közös kalandjuk. "Kézen" fogva vezette be Charly az otthonába. S útközben puszilták egymást. Hát ez volt az igazi, "meglátni és megszeretni" egymást. Annyira emberi volt, vagy inkább mondhatnám az állati ösztön milyen? Érdemes a természetvédelmi filmeket nézni, mert bizony az ember sokat tanulhat az állatoktól. 
Anny reggel bevitte a finom ennivalókat, s Charly, mint igazi lovag, magához vette a banánokat és  odaadta Ginának. Ez igen, mint aki mindenben a kedvére akart tenni szerelmének. Majd addig tornáztak, amíg leszakadt a  ketrec teteje. Ó, ez igen, szabad az út, s Chraly bevezette Ginát a fürdõszobába. 
S elkezdõdött a nagy csínytevés. Á, ott egy fogkrémes tubus, no, lássuk mi van benne? S potty, a fürdõszoba kellõs közepén landolt a többi krémmel együtt. No lám mi ez a guriga? Tekerjük le, egy szó, mint száz, csatatérré változott minden. Anny és a család hiába kereste õket, mikor Annynek eszébe jutott, talán a fürdõszobában vannak. Hipp-hopp fülön csípték õket. 
A családfõ már intézte Gina vadonba való vissza vitelét, mert õ még nagyon fiatal volt, s nem igen szokta meg az emberi közelséget, õt még visszafogadja a vadon. Charlyval már más volt a helyzet, mert õ már annyira sokáig volt az emberek között, hogy a vadonban nem élt volna meg. 
S jött az érzékeny búcsú. Ginát betették az autóba, s mindkét csimpánz, Charly és Gina sírtak. Szívszorító volt hallgatni. 
S Charly visszavonulót fújt, magába zárkózott s nem vett magához ételt. Hiába vitték neki a kedvencét, nem evett. Anny naponta több órát foglalkozott Charlyval. S mondta: - Tudod Charly, az az igazi szerelem, ami beteljesedetlen, mert ez az igaz érzés elkísér a sírig, s szép emlék marad utána. 
  
Andrea aki e sorokat leírta szintén 15 éves korában megérintette az igaz szerelem, mikor Milánnal megismerkedett  S kétszer találkoztak az életben, Andrea sokáig hordta a Milántól kapott nyakbavaló bõrszíjat, s örök emlék maradt a szájára kapott puszi. Eddig eme titkát nem fedte fel, Szarajevóból jött egy képeslap, melyben ígérte Milán, hogy majd ír levelet, de ez bizony a mai napig nem érkezett meg. 
Naplójában írta, egy lakatlan szigetre is elköltözne, ha Milánnal lehetne. Õt nagyon megérintette Charly és Gina szerelme. Két csimpánz, egy fiú és egy lány, mert csak így nevezheti õket, örök szerelemre ítéltetett. 
Ez az írás 2014. augusztus 30-án került a NapSziget honlapjára.
 
Weiler Eszter további írásai az Elsõ Közlés Írások rovatban
 
visszatérés az 
Elsõ Közlés Írások 
rovathoz
 
Aktuális írások
Elsõ közlés írások
* * * JÁTÉK * * *
Kulturális ajánlatunk
Munkatársaink
Kortárs válogatás
Klasszikus válogatás
NapSziget Galéria
Nyomtatott NapSziget
Támogatóink
 
  Az írásokkal kapcsolatos véleményeket, illetve a közlésre szánt alkotásakat
e-mail címünkre valamint az 1172 Budapest, Podmaniczky Zs. u. 3. postai címre várjuk!
Szerkesztõségi forródrót és SMS-küldési lehetõség: 06-30/520-1428
 
...ami a NapSzigetbõl kimaradt...
 
Vissza a főoldalra
 
 
 
Mûvészek és mûvészetek a világhálón