Vissza a főoldalra
ONLINE MÛVÉSZETI, KULTURÁLIS FOLYÓIRAT
 
Aktuális írások
Elsõ közlés írások
* * * JÁTÉK * * *
Kulturális ajánlatunk
Munkatársaink
Kortárs válogatás
Klasszikus válogatás
NapSziget Galéria
NapSziget Klubok
Támogatóink
 
ELSÕ KÖZLÉS ÍRÁSOK
(szerkeszti: Bandi Katalin – vers, Szénási Sándor István – próza)
 
Teslár Ákos
(1980– )
Használjuk ki az élet adta lehetõségeket izé
(Részlet az Ezeket kidobtam c. regény I/28.-as fejezetébõl)

Fiszterdisz kamaszkorában írt egy novellát errõl a problémáról, errõl a használjuk ki az élet adta lehetõségeket izérõl. 
    A novellában egy férfi vacsorázni visz egy jó nõt, mert nagy szexuális feszültség van köztük, és nem tudják belátni, miért is ne vezessék ezt le egymáson. 
    A nõ az asztalnál kifejti, hogy neki mindenbõl a legtöbb kell, mert õ megérdemli. A férfi bólogat. A nõ nem veszi észre magát, és folytatja a nõi egyenjogúságról és karrierrõl szóló szánalmas és unalmas verkli forgatását. Fiszterdisz itt élvezkedve gúnyolja ki ezeket a mesterséges önbizalom-gerjedvényeket vagy egy oldalon keresztül. 
    Szóval ugorjuk ezt a részt át és folytassuk ott, hogy a férfinak csendben elege lesz a nõbõl. Aztán támad egy ötlete. Azt javasolja, hogy menjenek el egy szállodába, ami csak pár percre van az étteremtõl. A nõ mohón rááll, mert a heves nemi vágytól már lüktet, és majdhogynem alhasi fájdalmai vannak. Szinte szerelmes. A vacsora elõtt a férfi is így volt vele. 
    A férfi a szálloda halljában a portást megkéri, küldessen fel cukrot, citromot és epret. A nõ kéjesen pillant a férfira, biztos szexuális játékok járnak az eszében. 
    Tehát felmennek a szállodai szobába, és a nõ kimegy a fürdõszobába. Addig a férfi munkához lát a felhozatott alapanyagokból. A bárszekrénybõl elõvesz egy vodkásüveget és az egészet kitölti egy hatalmas pohárba. Aztán beleszeletel egy egész citromot, szép ízléses karikákat. Fogja a tál epret, amit a szobapincértõl rendelt, és ráönt egy kiló cukrot, amíg több nem lesz a cukor, mint az eper. Mikor ezzel kész, a fûtéshez lép és felcsavarja a maximumra. 
    A fürdõszobából elõlibben a nõ, és jól néz ki. Megcsapja az iszonyatos meleg, ami a szobában van. Értetlenkedve néz, hogy a férfi még fel van öltözve. 
    A férfi a lehetõ legegyszerûbb nyelvi eszközökkel világossá teszi a nõ elõtt, hogy az addig nem hagyhatja el a szobát, legyen akármilyen meleg is, amíg meg nem eszi a két kiló cukros-epres pépet, és meg nem issza a hét deci tiszta, iszonyúan savanyú vodkát. 
    – Az összes cukrot ráraktam az eperre – mondja a férfi a nõnek. – Az összes citromot bele az összes vodkába. Ha már epret eszel, gondoltam innál valamit. És ha már innál, hát add meg a módját. A fûtést maximumra csavartam neked.  
    – Mi van? – kérdezi ijedten a nõ. 
    A fickó a hõsugárzóhoz lép és letöri a kapcsolót. 
    – Tudod mire való ez a kapcsoló? Tudod mért van tíz fokozat a fûtésen? – A férfi még mindig nem tûnik nagyon idegesnek. Aztán folytatja, mintha egy hülyéhez beszélne. – Tudod mire való a kiskanál? 
    A nõ némán áll. 
    – Neked mindenbõl a legtöbb kell. – A tévére mutat, amin ötven csatorna jön be. 
    Aztán fogja a szobakulcsot, kimegy és a nõre zárja az ajtót. De elõtte még a nõ azt kérdezi: 
    – Miért? 
    – Mert te megérdemled – mondja a férfi.
 
visszatérés az
Elsõ Közlés Írások
rovathoz
 
 Az írásokkal kapcsolatos véleményeket, illetve a közlésre szánt alkotásakat
e-mail címünkre valamint az 1399 Budapest, Pf. 701/578. postai címre várjuk!
 
Vissza a főoldalra
 
Aktuális írások
Elsõ közlés írások
* * * JÁTÉK * * *
Kulturális ajánlatunk
Munkatársaink
Kortárs válogatás
Klasszikus válogatás
NapSziget Galéria
Nyomtatott NapSziget
Támogatóink
 
 
A NapSziget folyóirat
negyedévente
papíron is megjelenik.
 
Megrendelhetõ:
1399 Budapest, Pf. 701/578.
 
 
céljainkat az NKÖM támogatja
 
 
 
Mûvészek és mûvészetek a világhálón