vissza a főoldalra
 
ONLINE KULTURÁLIS ÉS MŰVÉSZETI MAGAZIN
(világhálón: 2001. március 1-jétől, nyomtatásban: 2002. tavasza óta)
 
Aktuális írások
Első közlés írások
* * * JÁTÉK * * *
Kulturális ajánlatunk
Munkatársaink
Kortárs válogatás
Klasszikus válogatás
NapSziget Galéria
Nyomtatott NapSziget
Támogatóink
 
AKTUÁLIS ÍRÁSOK
(szerkeszti: Lajtai Kadocsa Klári)
 
IRODALOM, KÖZÉLET
Hároméves a Szentiváni Tükör
Június tizenhetedikén a pilisszentiváni Tájházban tartotta hároméves születésnapját a Szentiváni Tükör. A havonta megjelenő közéleti magánlap nevéből nem derül ki, hogy a helyi lap kereteit régen túllépte és érdeklődésre szélesebb körben számot tartó magazinná növekedett, ám ha az olvasó kézbe veszi, Pilhál György, Bayer Zsolt, Murányi László, Illés Sándor szerzői aláírása láttán erre rögtön következtetni fog. Ezért aztán az sem volt meglepő, hogy a Solymáron, Pilisszentivánon és Pilisvörösváron terjesztett folyóirat igen jó hangulatú szülinapi kerti partiján olyan neves közéleti személyiségek és művészek is megjelentek, mint Altorjai Attila és Trznádel Angéla színészházaspár, Varga Csaba nyelvkutató, Csabai János színész-rendező, az említett Pilhál György, Illés Sándor felesége, Mária, de tiszteletét tette a rendezvényen Gulyás Dénes operaénekes, a település országgyűlési képviselője is. 
    „A lap színvonalas, értékközvetítő célokat valósít meg – bírtuk szóra az ízletes bográcsgulyás és a művészi igénnyel megkomponált születésnapi torta elfogyasztása után Klotz Máriát, az ünnepelt lap főszerkesztőjét, aki nem mellesleg német nyelv és irodalom szakos középiskolai tanár és az Országos Közoktatási Intézet ügyvivő szakértője. – A közéleti történések nyomon követése mellett országos és kulturális eseményekről is beszámolunk, valamint minden lapszámban bemutatunk egy-egy neves személyiséget. Irodalmi Szalon rovatunkban verseket, elbeszéléseket nyújtunk az érdeklődőknek. Beszámolunk a hitélettel kapcsolatos eseményekről, a német kisebbségi szokásokról, hagyományokról.” Innen hát a népszerűség, mely a piacról a helyi önkormányzat egykori lapját is kiszorította. 
    Az önkormányzati támogatásban még soha nem részesült Szentiváni Tükör létezése a hirdetők és az olvasók, sikere a tartalomhoz és a háttérmunkához önzetlenül csatlakozók érdeme. 
    Bizakodással gondolunk arra, hogy 2007-ben lesz négyéves szülinapi parti a Tájházban!
Varga Gabi
A cikk 2006. szeptember 22-én került fel a világhálóra.
 
Visszatérés az
IRODALOM, KÖZÉLET
rovat további cikkeihez
Visszatérés az
AKTUÁLIS ÍRÁSOK
főoldalára
 
 A cikkekkel kapcsolatos véleményeket, illetve a közlésre szánt aktuális írásokat
e-mail címünkre valamint az 1399 Budapest, Pf. 701/578. postai címre várjuk!
skype-nevünk: napsziget, szerkesztőség telefonszáma: 06-30/520-1428
 
Vissza a főoldalra
 
 A NapSziget folyóirat
évente négyszer
nyomtatott formában
is megjelenik.
 
Rendelje meg Ön is!
1399 Budapest, Pf. 701/578.
 
céljainkat az NKÖM támogatja
 
 
 
a Magyar Művészeti Portál