vissza a főoldalra
 
ONLINE KULTURÁLIS ÉS MŰVÉSZETI MAGAZIN
(világhálón: 2001. március 1-jétől, nyomtatásban: 2002. tavasza óta)
 
Aktuális írások
Első közlés írások
* * * JÁTÉK * * *
Kulturális ajánlatunk
Munkatársaink
Kortárs válogatás
Klasszikus válogatás
NapSziget Galéria
Nyomtatott NapSziget
Támogatóink
 
AKTUÁLIS ÍRÁSOK
(szerkeszti: Sándor Richárd)
 
IRODALOM, KÖZÉLET
Irodalmi klubot indít a Fiatal Írók Szövetsége
A FISZ (Fiatal Írók Szövetsége) új, a tervek szerint havonta jelentkező rendezvénnyel várja az irodalom kulisszatitkai iránt érdeklődőket.
A FISZ Klub célja, hogy műhelymunkával, valódi párbeszéddel segítsen eligazodni az irodalom berkeiben, legyen szó akár egy-egy írás értékeléséről, akár publikálási lehetőségek kereséséről, akár egyéb az irodalmi élettel kapcsolatos kérdésről. 
 
Első klubestünket április 26-án, szerdán délután 5 órakor tarjuk a Magyar Írószövetség klubjában (Budapest VI. ker., Bajza u. 18., 1. emelet).
 
Téma: A klub céljának, „programjának” felvezetése, valamint „A szerkesztő is ember” címmel a kötetszerkesztés mibenlétéről, mozzanatairól, szerzőt segítő aspektusairól beszélgethettek Thimár Attilával, a Ráció Kiadó és a Szépirodalmi Figyelő szerkesztőjével.
 
Az estekkel kapcsolatos alapvető célkitűzéseink kedvcsináló gyanánt:
A Fiatal Írók klubestje fiatal írók, irodalmárok és az irodalom iránt érdeklődők számára szerveződik. Szakmai műhelymunkát tervezünk, semmiképpen nem szakállas felolvasóesteket vagy konvenciózus előadásokat, ahol rendszerint két részre oszlik a társaság, folyamatosan beszélőkre és töményen hallgatókra. Közös részvételre, alkotói munkára teremtenénk lehetőséget e klubestekkel, ahol az est koordinátora (szakmailag felkészült gyakorló írókat és költőket, szerkesztőket, irodalmárokat tanárokat nyertünk meg e szerepkörre) főként azért szükségeltetik, hogy valóban jó és kielégítő szakmai tanácsokat kaphassatok. A fő hangsúly egymás munkáinak a megismerése és a felgyülemlett tapasztalatok megosztása lenne, hiszen a FISZ tagjai közül sokan nemcsak írók, de szerkesztők, előadótanárok is. S azokra is gondoltunk, akik még nem tudnak három perc alatt megírni egy flekket, akik még az egyetem, vagy uram bocsá’, csak a középiskola padjait koptatják, magyarán, akik még nem írtak annyit, mint idősebb társaik. Kiemelt alkalmakkor saját írásaitok bemutatására is sor kerül, ám nem a hagyományos módon, egyszerű felolvasás formájában, hanem irodalmárok véleményezésével karöltve. 
Mindezeken túl, az irodalmi közéletben való tájékozódásban is szeretne segíteni  a klubest, hazai és a határon túli irodalmi folyóiratok bemutatása is témáink között szerepel, egyáltalán nem közömbös ugyanis, hogy kéziratával mely lapoknál lehet esélye a szerzőknek. 
Több téma adott már a klub jellegéből adódóan, de nyitottak vagyunk minden felvetődő kérdésre az egyes estek témáját illetően, hiszen éppen azért hozzuk e fórumot létre, hogy választ kapjatok kérdéseitekre.
 
Bővebb információ az alábbi elérhetőségeken: 
FISZ Creative Group
www.irok.hu
06-1/322-1538
fisz@racio.hu, info@irok.hu
A cikk 2006. április 17-én került fel a világhálóra.
 
Visszatérés az
IRODALOM, KÖZÉLET
rovat további cikkeihez
Visszatérés az
AKTUÁLIS ÍRÁSOK
főoldalára
 
 A cikkekkel kapcsolatos véleményeket, illetve a közlésre szánt aktuális írásokat
e-mail címünkre valamint az 1399 Budapest, Pf. 701/578. postai címre várjuk!
ICQ-számunk: 254859031, szerkesztőség telefonszáma: 06-30/520-1428
 
Vissza a főoldalra
 
 A NapSziget folyóirat
évente négyszer
nyomtatott formában
is megjelenik.
 
Rendelje meg Ön is!
1399 Budapest, Pf. 701/578.
 
céljainkat az NKÖM támogatja
 
 
 
Művészek és művészetek a világhálón