vissza a főoldalra
 
ONLINE MÛVÉSZETI, KULTURÁLIS FOLYÓIRAT
 
Aktuális írások
Elsõ közlés írások
* * * JÁTÉK * * *
Kulturális ajánlatunk
Munkatársaink
Kortárs válogatás
Klasszikus válogatás
NapSziget Galéria
Nyomtatott NapSziget
Támogatóink
 
AKTUÁLIS ÍRÁSOK
 (szerkeszti: Varga Gabriella)
 
ESSZÉ, JEGYZET
Vágó Zsuzsanna
 
Miért korfüggõ a segítés?
Az életben az a szép, hogy a boldog pillanatok is váratlanul  rohannak meg bennünket és mégis sokszor nem veszünk róluk tudomást.
    Egy kórházi rendelõ folyosóján álltam, dolgom végeztével telefonálni akartam a fali telefonról, azonban kétszáz forintossal ez nehezen ment volna. Tettem néhány udvarias kísérletet az ott állóknál, a folyosón müködõ optikusnál, liftesnél és épp dolgom-végezetlenül készültem elhagyni a terepet, amikor egy igen idõs, õsz bajuszú tündéri bácsi remegõ kézzel  táskájában kotorászva elindult felém. Hozzá még csak nem is fordultam segítségért és õ reszketõ kezével kihalászta kistáskájából sokat-megélt erszénykéjét és nyitva felém nyújtotta.
    Nemcsak kérés nélkül segített, de bizalommal felém nyújtotta nyitott erszényét kis pénzecskéjével, amelyben tetszés szerint válogathattam az aprók között. Meghatott a segítõszándéknak és bizalomnak eme szép megnyilvánulása és elgondolkoztatott, vajon ez miért hiányzik, miért oly ritka a közép és ifjú korosztályban, hisz segíteni mindenkinek jó érzés lehet, elvileg. Feltéve, ha erre otthon megtanították.
A cikk 2003. március 4-én került fel a világhálóra.
 
 A cikkekkel kapcsolatos véleményeket, illetve a közlésre szánt aktuális írásokat
e-mail címünkre valamint az 1399 Budapest, Pf. 701/578. postai címre várjuk!
 
Vissza a főoldalra
 
Vissza az
AKTUÁLIS ÍRÁSOK
rovathoz
 
céljainkat az NKÖM támogatja
 
 
 
Mûvészek és mûvészetek a világhálón