vissza a főoldalra
 
ONLINE MÛVÉSZETI, KULTURÁLIS FOLYÓIRAT
 
Aktuális írások
Elsõ közlés írások
* * * JÁTÉK * * *
Kulturális ajánlatunk
Munkatársaink
Kortárs válogatás
Klasszikus válogatás
NapSziget Galéria
Nyomtatott NapSziget
Támogatóink
 
AKTUÁLIS ÍRÁSOK
 (szerkeszti: Varga Gabriella)
 
IRODALOM, KÖZÉLET
Agnus Rádió
 
Kolozsvár és Erdély elsõ magyar nyelvû közösségi rádiója
December közepén a 88,3 Mhz-en naponta 03–08 és 12–15 óra között sugárzott mûsorával elindult az Agnus Radio 88,3 FM, Kolozsvár és Erdély elsõ magyar nyelvû közösségi rádiója. 
  
  
Miért közösségi rádió? 
  
Legfontosabb jellemzõi a személyesség, a nyitottság, illetve a helybeliség. Ez utóbbi által a rádió a helyi kultúrát, a helyi értékeket közvetíti. A befogadót, a hallgatót partnernek tekinti, fõszereplõje nem híres sztár, hanem a hétköznapok embere. A rádió és a hallgató kölcsönösen hatnak egymásra, ez pedig közvetlen információcserét jelent. A közösségért, a közösség hangján és a közösség segítségével szól. A közösségi rádió nonprofit alapon mûködik, ami azt jelenti, hogy esetleges bevételeit a rádió mûködtetésére fordítja. 
  
  
Ki a rádió tulajdonosa? 
  
Az Agnus Rádió tulajdonosa az Erdélyi Református Egyházkerület. A rádióban azonban helyet kap a többi romániai magyar történelmi egyház (római-katolikus, unitárius, evangélikus) és a görög-katolikus egyház is. 
  
  
Mûsorainkról – Kiknek szól a rádió? 
  
Mûsoraink Kolozsváron és környékén lesznek hallhatóak, naponta 03–08 és 12–15 óra között. Az Agnus Rádió, többnyire magyar nyelvû mûsoraival, Kolozsvár és környéke magyar lakosságát szeretné megszólítani, de lesznek mûsoraink román és angol nyelven is. Az egyházi mûsorok mellett fontos szerepet játszanak majd az irodalmi, kulturális, tudományos, (klasszikus és könnyû) zenei mûsorok, a hírek és nem utolsó sorban interaktív mûsoraink (kerekasztal-beszélgetések, szórakoztató magazinok) is. 
    A változatos programmal az a célunk, hogy lehetõleg minden korcsoportot, a gyermekektõl az ifjúságon és a felnõtt korosztályon át a nyugdíjasokig, mindenkit megszólítsunk.
A cikk 2003. február 4-én került fel a világhálóra.
 
 A cikkekkel kapcsolatos véleményeket, illetve a közlésre szánt aktuális írásokat
e-mail címünkre valamint az 1399 Budapest, Pf. 701/578. postai címre várjuk!
 
Vissza a főoldalra
 
Vissza az
AKTUÁLIS ÍRÁSOK
rovathoz
 
céljainkat az NKÖM támogatja
 
 
 
Mûvészek és mûvészetek a világhálón