vissza a főoldalra
 
ONLINE MÛVÉSZETI, KULTURÁLIS FOLYÓIRAT
 
Aktuális írások
Elsõ közlés írások
* * * JÁTÉK * * *
Kulturális ajánlatunk
Munkatársaink
Kortárs válogatás
Klasszikus válogatás
NapSziget Galéria
Nyomtatott NapSziget
Támogatóink
 
AKTUÁLIS ÍRÁSOK
 (szerkeszti: Varga Gabriella)
 
ESSZÉ, JEGYZET
A nap embere
Már sötét van és hideg, az égbõl is hull valami azonosíthatatlan csapadék. 
A buszmegállóban csak pár alak lézeng. Mintha mindenki egy kicsit türelmetlen és ideges lenne. Az emberek zaklatottságát valószínûleg a karácsony elõtti õrületes tempó, a rohanás teszi. Az ajándékok beszerzése, a fenyõvásárlás, az ünnepi vacsora megszervezése és még sok egyéb elfoglaltság.
    A busz még mindig sehol, így a tétlen várakozás folytatódik. Az emberek egymás mozdulatait, arcát fürkészik. Körülöttem tömörül az álldogáló tömeg. Távol, messze mögöttem egy fekete kabátos, diplomata táskás, üzletember benyomását keltõ fiatalember, barátságos, szimpatikus ábrázattal. Nyugodtan áll egy helyben, egy csöppet sem ingerült, nem tekintget órájára félpercenként. Egy hirtelen pillanatban azonban gyors léptekkel a sarki büféhez siet. Nincs ebben semmi meglepõ, biztosan megéhezett a várakozásban. Pár perc múlva közeledik kezében a színes papírba csomagolt szendviccsel, de nem bontja ki. Átnyújtja annak az idõs, láthatóan hajléktalan nõnek, aki egy rakás szatyor és koszos doboz mellett ácsorog. Elõtte azonban udvariasan megkérdezi tõle, mintha egy elõkelõ nagykövetfeleséggel beszélne: „Elfogadja ezt tõlem?”
    Ez a férfi volt az egyetlen, aki nem ódzkodott megállni a csapzott hajú, morcos képû, áporodott szagú asszony mellett. Nem kerülte ki nagy ívben a látványától tartva, még rá is nézett, de nem undorral és lenézéssel a szívében.
    Megérkezik a várva-várt kék jármû. Még felszállás elõtt gyorsan, közelrõl is megnézem a nap emberének arcát…
Lukácsi Dóra
(19 éves)
A cikk 2002. augusztus 5-én került fel a világhálóra.
 
 A cikkekkel kapcsolatos véleményeket, illetve a közlésre szánt aktuális írásokat
e-mail címünkre valamint az 1399 Budapest, Pf. 701/578. postai címre várjuk!
 
Vissza a főoldalra
 
Vissza az
AKTUÁLIS ÍRÁSOK
rovathoz
 
céljainkat az NKÖM támogatja
 
 
 
Mûvészek és mûvészetek a világhálón