vissza a főoldalra
 
ONLINE MÛVÉSZETI, KULTURÁLIS FOLYÓIRAT
 
Aktuális írások
Elsõ közlés írások
* * * JÁTÉK * * *
Kulturális ajánlatunk
Munkatársaink
Kortárs válogatás
Klasszikus válogatás
NapSziget Galéria
Nyomtatott NapSziget
Támogatóink
 
AKTUÁLIS ÍRÁSOK
 (szerkeszti: Varga Gabriella)
 
ESSZÉ, JEGYZET
Csoda?
Délután öt óra, Ferenciek tere, ötös busz. Egy szerelmespár és egy néni beszélget a megállóban várakozó buszon. Arra leszek figyelmes, hogy a nénike köszöni a segítséget, hálálkodik, amiért a két fiatal segített neki eligazodni a káoszban és még a buszra is felsegítették. Majd átnyújt egy joghurtot a szatyrából. Visszautasítják, mondván, semmiség az egész. A lány azonban megszánja a szemközt ülõ, láthatóan hajléktalan férfit és felajánlja neki a csemegét. Ám õ is nemet mond.
    Végül a párocska elfogadja az ajándékot, boldogan, egymást átölelve távoznak. Egyáltalán nem tartják szégyellni valónak, hogy udvariasak voltak.
    Vannak még csodák így pénteken is a nagy dugóban, a rohanó világban. Csak észre kell venni õket, és ha valaki nem tudná, ezeket a csodákat mi teremthetjük meg.
    Ugyanez a busz, immár öt óra tíz perc. Már mozdulni sincs hely. Velem szemben egy nagyon szimpatikus, húszas éveiben járó hölgy. Mellettem egy korosodó nõ. Az idõs asszonnyal valahogy beszédbe elegyedünk. Önkéntelenül egymásra mosolygunk. Néha bekapcsolódik a fiatal lány is. Beszélgetünk a még távoli érettségirõl, a rövid tavaszi szünetrõl, a húsvétról.
    Már éppen készülõdünk leszállni. Az idõs nõ kellemes húsvétot és sok locsolót kíván, de arra még van idõ, hogy elmondjam, nem szeretem a locsolkodást. Megérti. Ezalatt a pár perc alatt kialakult közöttünk egy különös kapcsolat.
    Miután leszállunk, a fiatal hölgy még utoljára rám mosolyog, majd elsuhan.
Lukácsi Dóra
(19 éves)
A cikk 2002. augusztus 5-én került fel a világhálóra.
 
 A cikkekkel kapcsolatos véleményeket, illetve a közlésre szánt aktuális írásokat
e-mail címünkre valamint az 1399 Budapest, Pf. 701/578. postai címre várjuk!
 
Vissza a főoldalra
 
Vissza az
AKTUÁLIS ÍRÁSOK
rovathoz
 
céljainkat az NKÖM támogatja
 
 
 
Mûvészek és mûvészetek a világhálón